2017. január 21., szombat

Kappel Szent Gallus templom

A plébániatemplom alapkövét 1681.március.21-én rakta le a szomszédos pálos kolostor Grünwald priorja Nikolaus Franz atya. 1695.május.2-án szentelte fel Konstanz püspöke Konrad Ferdinand, Antonius apát jelenlétében. 
A templom tornya alatt található egy mesterséges barlang, a Lourdes barlang másolata. 
2008-ban átalakították a templom kórus részét, ahol egy egyszerű oltár és a keresztre feszítés szoborcsoport volt a 20.században, a szoborcsoport visszakerült az eredeti helyére és egy barokk oltár került az egyszerű oltár helyére. 
A főoltár oltárképe egy freiburgi 18.századi barokk festő Johann Pfunner műve. A kép alsó részén V.Pius pápa látható, aki bevezette a rózsafüzér ünnepet, hálából amiért 1571-ben legyőzték Lepantónál a török flottát a keresztények. A felső részen Szent Domonkos megkapja a rózsafüzért Szűz Máriától. Az oltár eredetileg Freiburgban volt a Szent György plébániatemplomban. 
Oldalt két oltár látható Szűz Mária ( bal oldal ) és Szent József ( jobb oldal ) tiszteletére. 
A keresztre feszítési szoborcsoport, a templom baloldali falán, két barokk szobrász ( ők testvérek voltak ) Johann és Anton Schupp műve a 17.század végéről. 
A szószék 1874-ben készült, Sebastian Zwink szobrász műve, a négy evangélista látható rajta. A szószék felett van egy barokk kép a 18.század elejéről, Mária, a kis Jézus és egy angyal látható rajta.
Zwink készített egy szobrot is a templomnak Szent Gallusról. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése